2. Gün: Galaksinin Koruyucuları

galaksinin koruyucuları

Bugün ki postumuz Galaksinin Koruyucuları filmi. Filme yine Kitap Oburları İzmir sakinleri ile gittik, Aynı Yıldızın Altın‘da filminden sonra buluşup yemek yiyip sinemaya gitmek oradan da mutlaka D&R’a uğramak bir gelenek oldu. Yine çok eğlenceli bir gün geçirdim, davetleri için teşekkürü bir borç bilirim:)

Marvel bir film yapar da nasıl sinema da izlemeyiz nasıl dayanırız bu acıya:) Yine görsel anlamda harkulede sahneler vardı, ses efeklerine diyecek şey bulamıyorum adamlar işi biliyor azizim:) İnanmayacaksınız ama IMDb puanı en yüksek olan Marvel filmi oluyor. (8.7) Neden böle diyorum çünkü  nice Avengersı, Iron Manları sollamış durumda. Bunun en önemli etkenlerinden biride sanırım senarist kadrosunda olan ve yöneten James Gunn sanırım.

20656551

Hikayemiz çizgi romanı çok eski değil 2009 çıkışlı. Açılış filmin kalanıyla bir tezatlık oluşturarak dramatik başlıyor. Peter Quill henüz küçük bir çocukken annesini kaybettiği gece  uzaylılar tarafından kaçırılıyor. Buradan yıllar sonraya gidiyoruz ve Peter kendi değişiyle Star Lord herkesin peşinde olduğu bir küreyi terk edilmiş gezegenden çalmaya çalıyor. Amacı sadece onu kaçıran ve ellerinde tutan Yağmacılar çetesi lideri Ronan’a teslim etmek. Ama kürenin peşinde bir çok kişi olması onu şüphelendiriyor ve küreyi daha yüksek fiyata satmanın yollarını arıyor.

087935.jpg-r_640_600-b_1_D6D6D6-f_jpg-q_x-xxyxx

Bu sırada ödül avcısı olan Rakun Roket ve arkadaşı Groot onun peşine düşüyor. Buna bir de yeşil kadın Gomora eklenince kendilerini hapishane buluyorlar. Burada ekibe bir Drax katılınca bu beşli tam evlere şenlik oluyor:)

Filmin diyalogları oldukça eğlenceli Peter’in dünya dilinin çeşitli benzetmelerini kullanması diğerlerinin bunu yanlış anlaması üzerine yapılan espriler bizi baya güldürüyor.  Ekibin her üyesinin diğerlerini geri zekalı bulması ve bunu kabullenmesi üzerine yaptığı konuşmalara bir de ağaç adam Groot’un o sevimli halleri eklenince tam bir komedi filmine mi düştüm diyorsunuz.

475905.jpg-r_640_600-b_1_D6D6D6-f_jpg-q_x-xxyxx

Tek söyleyebldiğim “I am Groot” olan bir ağaç adamdan böyle sevimli bir karakter oluşturmaları tamamen yetenek işi, sırf bu yüzden bile takdir edilmeli:) Grootu Vin Diesel seslendiriyor bu arada filmin başındaki oyuncu yazılarına dikkat etmeyip sonda görünce benim gibi şok olmayın:) Seslendiriyor derken tek cümle ama olsun:P Dans eden Groot her insanın sahip olmak isteyeceği bir bitki ne de olsa:)

Yorum bırakın